Masterclass Digitale Transformatie voor HSO

Als onderdeel van HSO Academy biedt HSO een trainingsprogramma voor Young Professionals die nieuw bij HSO beginnen: de Masterclass. In deze Masterclass worden mensen in korte tijd klaargestoomd voor hun rol bij HSO: dat gaat zowel over soft skills, consultancy skills en applicatievaardigheid. En omdat contextual awareness belangrijk is voor HSO Academy, mag Digitale Transformatie daar niet bij ontbreken.

Wie is HSO?

Aan het woord is Henk-Jan Brommer, Manager HSO Academy. “De beste aanbieder zijn van bedrijfsoplossingen op basis van Microsoft technologie. Dat is de ambitie van HSO. Oplossingen waarmee we de processen en resultaten van onze klanten duurzaam verbeteren. Op basis van het Microsoft cloud platform Azure, Dynamics 365 (ERP & CRM) en unieke branchespecifieke oplossingen. We ontwikkelen samen de optimale strategie voor jouw digitale transitie en route naar de cloud.”

Wat is jouw functie?

“Binnen HSO ben ik verantwoordelijk voor onze corporate academy. HSO Academy heeft als doel om alle medewerkers relevante informatie en training te bieden om met plezier en met de juiste kennis voor HSO te kunnen werken.”

Welke ondersteuning zochten jullie?

“Als onderdeel van HSO Academy biedt HSO een trainingsprogramma voor Young Professionals die nieuw bij HSO beginnen: de Masterclass.”, zo gaat Henk-Jan verder. “In deze Masterclass worden mensen in korte tijd klaargestoomd voor hun rol bij HSO. Dat gaat zowel over soft skills, consultancy skills en applicatievaardigheid. En omdat contextual awareness belangrijk is voor HSO Academy, mag Digitale Transformatie daar niet bij ontbreken.”

Het leek ons goed om het verhaal dat we onze klanten vertellen ook zelf te doorleven.

Hoe ken je Paul?

Henk-Jan vervolgt: “We hadden in een eerder stadium kennis gemaakt met Paul in een klantsituatie. Het leek ons goed om het verhaal dat we onze klanten vertellen ook zelf te doorleven. Om van Digitale Transformatie iets tastbaars en begrijpelijks te maken en het daarmee meer te laten zijn dan het zoveelste buzzword.

Wat trekt je aan in zijn aanpak?

Paul is elke keer weer in staat om met open vizier de groep te benaderen en kan als geen ander de groep meenemen in het verhaal. Ook als er mensen aanhaken die al wel veel (werk)ervaring hebben opgedaan kan Paul daar prima op inspelen. Zijn boodschap blijkt voor iedereen relevant en bruikbaar.”

De reclame die mensen maken die aanwezig zijn geweest heeft er toe geleid dat binnen HSO de vraag alleen maar toe is genomen. Het feit dat deelnemers zo enthousiast zijn dat zij intern reclame maken zegt alles.

En in een paar woorden…

Direct benoemt Henk-Jan: “Professioneel, praktisch, bevlogen en bijzonder leerzaam.”

Tot slot:

Als iemand dit leest, die ook met Digitale Transformatie aan de slag gaat, wat zou je hen dan als tips willen meegeven?

Henk-Jan antwoordt: “Durf out-of-the-box te denken – digitale transformatie is zeker niet iets dat zich tot IT beperkt. Er zitten zo ontzettend veel facetten aan digitale transformatie dat het zich juist lijkt te voltrekken op plekken waar je het ‘t laatst verwacht. Wees je bewust van wat er om je heen gebeurt; wie weet biedt het kansen die je als organisatie nooit zelf had kunnen voorzien!”

En dit is wat deelnemers zeggen:

NB: De HSO Masterclass wordt in het Engels gegeven.
bell(1)

Lezing of workshop: ChatGPT en AI in het Onderwijs

In deze lezing (of workshop) verkennen we de balans tussen de mogelijkheden, maar ook bedreigingen van deze nieuwe technologieën. Krijg nieuwe inzichten in de actuele impact op docenten en leerlingen en laat je inspireren over de fascinerende wereld van ChatGPT en AI binnen het onderwijs.

Lees meer
bell(1)

Workshop Normenkader IBP FO

Laat je inspireren en informeren over de digitale uitdagingen van 2027 in de Workshop Normenkader IBP FO. Wat verandert er, hoe hou je de schoolinfrastructuur veilig en up-to-date, en hoe worden leerlingen en docenten digitaal vaardig? In deze workshop leg ik de verbinding met mooie praktijkvoorbeelden die ik tegenkom bij bestaande schoolorganisaties.

Lees meer