Lezing of workshop: ChatGPT en AI in het Onderwijs

ChatGPT en AI: de toekomst van het onderwijs?

Samen duiken we in de intrigerende wereld van Kunstmatige Intelligentie (Artificial Intelligence, AI) en onderzoeken we de impact van ChatGPT, de AI-tool die in november 2022 een wereldwijde aardverschuiving veroorzaakte. Deze tool verrijkt het onderwijs, maar vormt tegelijkertijd ook een bedreiging. In deze sessie, dit kan een workshop of lezing zijn, inspireer en informeer ik jullie over de functies van ChatGPT en andere AI tools en benoem ik de aandachtspunten én mogelijkheden voor docenten in jullie dagelijkse werkzaamheden.

Paul Ossewold heeft het unieke vermogen om zowel informatief als motiverend te zijn. Zijn energieke presentatie heeft me echt geïnspireerd!


Is AI een kans of bedreiging?

Tijdens deze dynamische sessie bespreken we de voordelen en obstakels van AI en ChatGPT binnen het voortgezet onderwijs, en gaan we in op de impact op leerlingen en docenten. We zullen efficiënte gebruiksmanieren delen maar ook reflecteren op de ethische en verantwoorde toepassing van AI-tools.

Verder kijken we vooruit naar de toekomst van AI binnen het onderwijs. Wat zijn de verwachte ontwikkelingen en hoe kunnen we ons daarop voorbereiden? We nodigen jullie uit om deel te nemen aan deze boeiende discussie, om samen de mogelijkheden te verkennen en de uitdagingen te benoemen.

Ik kwam voor de inhoud over AI, maar bleef voor Paul’s enthousiaste en boeiende presentatiestijl. Wat een ervaring!

Meer over deze AI-lezing

 

  • Voor wie? Docenten, directies en schoolbestuur, of deelnemers aan evenementen.
  • Vorm: je kunt kiezen voor een lezing of een meer ‘hands-on’ workshop in kleinere groepen.
  • Duur: De lengte van deze sessie varieert van een lezing van een uur tot een workshop van drie uur.
  • Taal: de sessie is beschikbaar in het Nederlands en Engels.
  • Kosten: een vaste prijs voor de gehele sessie, inclusief voorbereiding en presentatie.