Coach en adviseur voor ICT-managers in het onderwijs 

Jouw sparringpartner voor ICT & onderwijs


Als digitaal adviseur kom ik bij veel scholengemeenschappen en zie ik vaak de relatieve eenzaamheid van de ICT-manager, die verantwoordelijk is voor alle digitale veranderingen. Naar mijn mening is die eenzaamheid nergens voor nodig. Ook jij hebt, als bruggenbouwer tussen de schoolorganisatie en ICT, recht op kennisvergroting.

Ik ben coach en adviseur voor ICT-managers in het onderwijs. Zo begeleid ik je bij het ontwikkelen van een heldere en strakke ICT-visie. Die helpt bij de budgetronde en bij het opstellen van plannen voor de volgende fase van digitale verandering. Voor die plannen heb je jouw teamleden hard nodig. Daarom bereiden we samen je team voor op de aanstaande veranderingen en helpen we ze die groei door te maken. Bovendien sta ik je bij in het communiceren van de noodzaak van digitalisering en de impact van de ICT-vernieuwingen naar de schoolorganisatie.

Als voormalig ICT-manager en nu digitaal adviseur voor het onderwijs breng ik een onafhankelijke, externe blik mee. Ik daag je uit om je doelen nóg strakker te krijgen. We benaderen de zaken eens op een andere manier, om zo eindelijk dat ICT-beleidsplan goed op te zetten. Inclusief de beschrijving en implementatie van alle digitale processen, en het kiezen en effectief inzetten van de juiste tools.

Je huurt al snel (en terecht) expertise in voor jouw team van specialisten. Waarom zou je dan ook niet voor jezelf strategische ondersteuning en persoonlijke begeleiding inschakelen?


Coaching van ICT-coördinatoren in het onderwijs


De inbreng van ICT-coördinatoren is voor jullie school een belangrijk bron van inspiratie voor digitalisering in het onderwijs. Daarom is het coachen van ICT-coördinatoren een belangrijk onderdeel van mijn dienstverlening. Zoals ik heb gedaan bij Stichting IRIS CVO. Deze professionals komen immers zelf uit het onderwijs en maken meestal geen deel uit van het ICT-team. Hun unieke positie helpt om innovatie in de klas te stimuleren. Niet alleen vanuit de techniek, maar vooral vanuit de behoeften van jullie leerlingen en docenten.

Wanneer ik met ICT-coördinatoren werk, gaat dit verder dan alleen het verzamelen en delen van informatie. Ik activeer, verbind en structureer het netwerk van ICT-coördinatoren waarbij groei en ontwikkeling centraal staan. Met gerichte coaching, trainingen en workshops begeleid ik hen in hun professionele ontwikkeling. Samen werken we aan het ontwikkelen van een eigen ICT-visie, denken we na over hoe technologie het onderwijs kan verbeteren, en zetten we concrete stappen om het ICT-beleid in lijn te brengen met de toekomstvisie van de school.

Het doel? Dat alle ICT-coördinatoren beter toegerust zijn om samen digitale geletterdheid en digitale veiligheid op jullie school te verankeren.


Adviseur ICT-managers en -coördinatoren onderwijs
Met workshops en begeleiding geef ik vorm aan digitalisering binnen het onderwijs.
black-map-folded-paper-symbol

Ossewold-as-a-Service Strippenkaart

Ik sta voor transparantie. Oók in mijn tarieven. De basis hiervoor is de Ossewold-as-a-Service (OaaS) Strippenkaart. Hiermee kun je als opdrachtgever mij zo effectief en flexibel mogelijk inzetten als digitaal adviseur, coach en programmamanager.

Lees meer