Coaching & advies

Als ICT-manager sta je er vaak alleen voor

Bij wie kun jij als hoofd ICT terecht, wanneer jij jouw eigen digitale transformatie als ICT-manager wilt versnellen? Voor jouw team van specialisten huur je al snel en terecht expertise in. Als voormalig IT-manager en nu digitaal adviseur kom ik bij veel schoolorganisaties, zie ik veel voorbeelden hoe het kan en moet. Maar zie ik ook vaak de relatieve eenzaamheid van de IT-manager als verantwoordelijke voor de digitale veranderingen. Die eenzaamheid is nergens voor nodig, in mijn optiek. Ook jij hebt recht op kennisvergroting door een gelijkgestemde generalist om zo de bruggenbouwer te worden tussen schoolorganisatie en IT.

Hoe geef jij de IT-visie vorm, wat zijn je speerpunten? Heb jij al zo’n strak A4-tje met visieverhaal dat helpt bij de budgetronde en een mooie basis legt voor de volgende fase van de digitale verandering?

 

Vorm je visie en neem je team hierin mee

Hoe bereid je jouw team voor op de aanstaande veranderingen? Voor de juiste plannen heb je jouw teamleden keihard nodig. Hoe kun je hen helpen die groei door te maken?

Hoe vertel je de schoolorganisatie het verhaal van noodzakelijke veranderingen? Hoe vertel je de organisatie welke IT-vernieuwingen nu echt de meeste impact zullen hebben?

Je inspiratie doe je op door middel van vakliteratuur, bij seminars, via workshops en door van gedachten te wisselen met de specialisten van jouw team en een enkele collega IT-manager tijdens een klantensessie bij een IT-leverancier.

Doe het niet alleen

Maar iets knaagt er. Met wie kun jij praten over de uitvoering van jouw verantwoordelijkheden? Wie begeleidt jou in die reis naar die strakke IT-visie waar de organisatie om vraagt? Wie helpt jou de spiegel voor te houden, je doelen nog strakker te krijgen? Voor je specialisten huur je op zo’n moment hulp in van andere specialisten. Logisch toch. Doe jij dat als generalist en regisseur ook? Nee? Waarom eigenlijk niet?

Als iemand ook met dit bijltje heeft gehakt, je kan helpen je gedachten, je visie helderder, strakker te krijgen; de invalshoeken eens anders benadert; je uitdaagt nog verder te gaan, zou dat jou helpen een nog succesvoller IT-Manager te zijn, toch? Om eindelijk dat IT-beleidsplan goed op te zetten.

Als iemand van buitenaf jou de spiegel kan voorhouden, je helpen jouw overtuigingskracht nog beter te benutten, gaat jou dat helpen in jouw veranderende rol. In de vele projecten die ik uitvoer is er altijd de coachingrol. Het helpt immers om met een gelijkgestemde naar jouw specifieke uitdagingen te kijken, het gehele plaatje te bekijken en jezelf hierin te verbeteren.

black-map-folded-paper-symbol

OaaS Strippenkaart

Het afnemen van een OaaS strippenkaart maakt de ICT-investering voorspelbaar, controleerbaar, transparant en flexibel.

Lees meer